Image
2 Ağustos, 2022

Kadınlara özel 10 farklı vücut şekli

Yapılan bir araştırmaya göre kadınların vücut şekillerinin genel olarak beş kategoriye ayrıldığını söylüyor. Ancak bazı vücutlar iki farklı vücut şeklinin karışımıyla yeni vücut tipleri oluşturabiliyor. İşte kadınlara özel 10 farklı vücut şekli…


1- Düz vücut tipi


Vücudunuzun tüm bölümleri aynı ölçülere sahipse, düz bir vücut tipine sahipsiniz demektir. Bu vücut tipine sahip kadınların belli bir beli olmadığı için vücut düz görünür. Bu vücut tipi dikdörtgen olarak da adlandırılır.


2- Armut - üçgen vücut şekli


Kalçalarınız büyükse ve göğüsleriniz küçükse armut veya üçgen olarak bilinen vücut tipine sahipsiniz. Geniş kalçalarınıza uygun şekilde giyerseniz her giydiğinizle tüm dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz!


3- Elma vücut tipi


Kalçanızdan daha büyük bir göğsünüz, belirgin olmayan bir beliz ve yuvarlak omuzlarınız varsa, bacaklarınız ve kollarınız da inceyse elma vücut tipine sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu vücut tipine sahip kadınlar, diğerlerinden daha fazla kilo alma eğilimindedir.


4- Kaşık vücut tipi


Kaşık vücut şekline sahip kadınların kalçaları, vücudun geri kalanından daha büyük görünür. 8 rakamını andıran güzel bir şekilleri vardır. Bu vücut tipine sahip kadınlar genellikle göbek çevresine kilo almaya müsaittir.


5- Kum saati vücut tipi


Kalçalarınız ve göğüsleriniz dengeli ve beliniz de ince ise kum saati vücuduna sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu vücut tipine sahip kadınların kalçaları kendiliğinden yuvarlaktır ve vücutları orantılıdır.


6- Ters üçgen vücut tipi


Geniş omuzlarınız, küçük kalçalarınız ve ince bacaklarınız varsa ve beliniz belirgin olmasa da üst bedeniniz hacimli ise ters üçgen vücut tipine sahip olduğunuzu söylememiz mümkün. Bu vücut tipine sahip kadınlar dikkatleri vücunun ince noktasına çekmelidir.


7- Oval vücut tipi


Oval bir vücuda sahipseniz, büstünüz vücudunuzun geri kalanından daha büyük olur. Kalçalarınız dardır ancak gövdeniz geniştir. Bu vücut şekillerine sahip kadınlar her yerden önce göbek bölgelerinden kilo alma eğilimindedir. Bel çok belirgin değildir ve vücudun en geniş kısmı göbek ve çevresidir. Bu vücut tipine sahip kadınların kalçalar düz ve bacaklar incedir.


8- Elmas vücut tipi


Elmas bir vücuda sahipseniz, kalçalarınız geniş, göğüsleriniz dar ve omuzlarla aynı hizada olmalıdır. Göbek kısmınız oval vücut tipindeki gibi dolgun görünse de kollarınız ince ve biçimlidir.


 9- Skinny vücut tipi


İnce bir kemik yapınız var ise, hızlı bir şekilde kilo verme eğilimindeyseniz, kollarınız ve bacaklarınız ince, kalçalarınız düz ise skinny vücut tipine sahipsiniz demektir. Bu vücut tipine sahip kadınlar neredeyse tüm kıyafetleri kusursuz bir şekilde taşırlar.


10- Atletik vücut tipi


Daha kaslı bir vücuda, sıkı uyluk ve baldır kaslarına, omuzlara ve daha geniş ve uzun bir boyuna sahipseniz atletik vücut tipine sahip olduğunuzu söylememiz mümkün. Bu vücut tipine sahip kadınların kolları da oldukça yapılıdır.