Image
3 Mart, 2023

Hangi ayakkabı hangi paça boyu ile giyilir?

Spor bir bot, sneaker, stiletto her paça boyuyla uygun parçalar sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Her ayakkabıya uygun ayrı bir paça boyu var. Peki, hangi ayakkabılar hangi paçaya uygun? İşte yanıtları…



Spor botlar hangi paça boyu ile giyilir?



Spor bir bot tercih ediyorsanız eğer kesinlikle ama kesinlikle ayak bileğiniz, bacağınız görünmemelidir. Bu kısalıktaki pantolonları asla spor botlar ile kullanmamalısınız. Buna ek olarak çok uzun bir paça da spor botlar için uygun değildir. Botunuzun modelini gösterecek kısalıkta bir paça boyu idealdır. Ve bu boydaki paça asla dar olmamalıdır.



Stiletto ayakkabılar hangi paça ile giyilir?



Stilettonun hakkı ayakkabının ucuna kadar gelen İspanyol paça pantolonlardır. Kısa bitişe sahip herhangi bir pantolon stiletto ayakkabı ile giyilmemelidir. Özellikle skinny jean stiletto kombininden uzak durulmalıdır. Zira bu kombin çok gerilerde kaldı. Bunu tercih edip demode görünmeyin.



Babet ayakkabılar hangi paça ile giyilir?



“Peki, bu skinny pantolonları neyle giyeceğiz?” Dediğinizi duyar gibiyiz. İşte yanıt: Babet ayakkabılar. Bilekte biten skinny pantolonlarınızı babet ile gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz.



Loafer ayakkabılar hangi pantolon ve paça boyu ile giyilir?



Loafer ayakkabı kullanacaksanız eğer özellikle kot pantolondan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Nasıl stiletto ayakkabının hakkı İspanyol paça ise loafer ayakkabının hakkı da kumaş pantolonlardır. İşte tam da bu sebeple çok kısa bir paça boyuna sahip olmayan, hemen bilekte biten kumaş pantolonlar ile loafer ayakkabılarınızı kombinleyebilirsiniz.



Nude stiletto seçimine dair bir not:



Eğer nude tonlarda bir stiletto tercih edecekseniz lütfen ten renginize uygun bir nude tonu tercih edin. Aksi taktirde nude stilettoların en önemli işlevi olan bacak boyunu uzun gösterme işlevinden faydalanamayacak, şık olmayan bir görüntüye sahip olabilirsiniz.