Image
18 Temmuz, 2022

Daha genç ve dinamik bir görünüm için 5 aksesuar

1- İri renkli tokalar


Fiyonklu, saten tokaları ister at kuyruğu, isterseniz de keyifli bir ev topuzunuzla birlikte kullanabilirsiniz. İri renkli tokalar ayrıca giyiminde canlı renklere yer vermek isteyip cesaret edemeyenler için de iyi bir başlangıç olabilir. Saçınızda kullanacağınız canlı renkli bir toka ile rengarenk bir dünyaya ilk adımınızı atabilirsiniz.


2- Trend bir çanta


Büyük bedenlerin büyük çantalar kullanması gerektiğini daha önceki birçok yazımızda belirtmiştik. Ancak burada bilmeniz gereken bir diğer bilgi demode bir büyük çanta kullanmamanızla ilgili. Çantalarda mutlaka sezon trendlerini takip edin. Çanta trendlerini takip edip uygulamak size hem dinamik hem de genç bir görünüm yakalamanızda büyük kolaylık sağlar. Peki, 2022 çanta trendlerinde neler var? Hemen kısaca özetleyelim: zincir detaylar, örgü çantalar, neon renkler, hasır çantalar…


3- Şapka


Kombin tamamlayıcısı olarak çok az kullansak da aslında şapka kullanmak kombininize önemli ölçüde olumlu katkı sağlıyor. Burada da tabii ki önemli olan doğru şapkayı seçebilmek. Büyük bedenli kadınların kullanması gereken şapkalar genellikle hacimli, büyük şapkalar olmalı ancak boyunuz kısa ise çok büyük şapkalardan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Bunlara ek olarak şapka seçiminde asıl dikkat etmeniz gereken yüz şeklinizdir. Yüz hatlarınız yuvarlak ise fötr ve geniş kenarlı şapkaları tercih edebilirsiniz ancak daha kare ve keskin hatlı bir yüzünüz varsa kenarlı şapkaları kullanmanızda fayda var.


4- Kemer


Kemer seçiminiz size demode görünümün diplerine ya da trend görünümün doruklarına çıkarabilir. Bu nedenle doğru kemer seçimi çok çok önemlidir. Mümkün olduğunca taşlı, tuşlu kemerlerden uzak durmanızda, düz ve sade kemerler tercih etmenizde fayda var. Doku olarak deri dokuları tercih edebilirsiniz ancak büyüklük açısından mutlaka ince kemerler kullanmanızı öneririz. Kemeri kullandığınız nokta da oldukça önemli. Vücut şeklinize göre kemerin konumunu belirlemeniz gerekse de yaygın ve doğru kullanım göğsün biraz altından kemer kullanmaktan yanadır.


5- Saat


Saat kullanmaktan lütfen vazgeçmeyin. Saat, şık ve trend görünüme küçük dokunuşla büyük etki yapan bir aksesuardır. Her kombinize uyabilecek bir model tercih edebilirsiniz. Örneğin bronz renkte metal vintage görünümlü bir saatin trend olmadığı bir dönem ve uymadığı bir kombin neredeyse yok! Bütçe olarak müsaitseniz eğer günümüzde oldukça yaygın kullanılmaya başlanan akıllı saatleri de tercih edebilirsiniz. Bu size doğrudan teknolojiyi takip eden, genç bir görünüme taşıyacaktır.